perjantai 25. heinäkuuta 2014

Vantaan hoiva-asumisen palveluissa on ollut monenkirjava sakki eri alan kesätyöntekijöitä

Vantaan hoiva-asumisen palvelut on kesällä antanut työpaikan monelle erilaiselle kesätyöntekijälle. Vanhustenkeskuksissa on ollut useita kesäsijaisia sosiaali- ja terveysalalta, mutta myös monien muiden alojen sijaiset ja harjoittelijat ovat tehneet töitä vanhustyön eteen. Tänä kesänä hoiva-asumisen palveluissa on ollut värikäs joukko kesätyöntekijöitä. Töissä on ollut muun muassa lähihoitaja- ja sairaanhoitajaopiskelijoita, viriketoiminnan, kuntoutuksen ja pyykkihuollon kesätyöntekijöitä, sisustussuunnittelijaharjoittelija, toimistoharjoittelijoita, insinööriharjoittelija sekä viestintäharjoittelija.
Kesätyöntekijät ovat viihtyneet mainiosti; kuinkas muutenkaan, kun ilmapiiri on ollut hyvä ja työt mieluisia. Sijaiset ja harjoittelijat tuovat mukanaan uusia ideoita ja tuoretta osaamista. Siksi he ovatkin rikkaus ja voimavara työpaikalle, jossa halutaan kehittää osaamista ja työnteon tapoja.
Sairaanhoitajaopiskelija Rosa Feri on ollut tämän kesän lähihoitajan pestissä Simonkylän vanhustenkeskuksen hoivakoti 1:ssä. Ferille tämä kesä oli jo toinen Simonkylässä ja hän on viihtynyt hyvin. Ferin mukaan työyhteisö on ollut kiva, ja lisäksi hän pitää vanhusten parissa työskentelystä.
Otso Knuuttila on tehnyt kesän aikana töitä kuntoutusalan harjoittelijana. Hänen työnkuvaansa on kuulunut pääasiassa kaikenlainen ohjaaminen, esimerkiksi yksilöfysioterapian ja kuntosaliryhmien vetäminen. Knuuttila on erittäin tyytyväinen siihen, että pääsi jo ensimmäisen vuoden opiskelijana näin hyvään harjoittelupaikkaan, sillä hän on saanut hyvää kokemusta. Knuuttila kertoo saaneensa työhönsä hyvän perehdytyksen. Lisäksi hän on viihtynyt mainiosti ja kertoo ilmapiirin olleen hyvä.
Toimistosihteerin sijaisena on toiminut tänä kesänä Karri Laine. Karri on työrupeamansa aikana tehnyt tavanomaisia toimistosihteerin työtehtäviä, eli muun muassa käsitellyt ostolaskuja, tehnyt arkistointia, postituksia, asiakaspalvelutehtäviä sekä muita avustavia hallinnollisia tehtäviä. Työpaikkansa ilmapiiriä Laine kuvailee välittömäksi: ihmiset ovat ystävällisiä ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Hän kertoo viihtyneensä työssään erinomaisesti ja kesän olleen mainio kokemus.
Hoiva-asumisen palveluissa on ollut harjoittelijoita myös aloilta, joita ei ihan ensimmäisenä yhdistä vanhustenkeskukseen. Yksi heistä on Niclas Pomeranz, joka on toiminut hyvinvointiteknologian insinööriharjoittelijana. Pomeranzin toimenkuvaan ovat kuuluneet erilaiset hyvinvointiteknologialaitteisiin sekä hoitotyön teknologiaan, kuten hoitajakutsuihin liittyvät työt. Hän on esimerkiksi tehnyt sänkyjen kartoitusta kaikissa kolmessa Vantaan omassa hoivayksikössä. Pomeranz kertoo saaneensa tehdä työtänsä melko itsenäisesti ja vapain käsin, mikä on ollut hänelle onni ja ilo. Myöskin Pomeranz on viihtynyt kesällä hyvin työssään.

Itse olen saanut olla kuluneen kesän hoiva-asumisen palvelujen viestintäharjoittelijana Simonkylän vanhustenkeskuksessa. Olen työskennellyt monipuolisten viestinnällisten tehtävien parissa. Työtehtäviini on kuulunut muun muassa kahden julkaistavan esitteen tekstit, Naururyppyjä -blogin päivittäminen sekä henkilöstön käsikirjojen kansikuvat. Olen viihtynyt työssäni erittäin hyvin. Pidin erityisesti työtehtävieni monipuolisuudesta ja siitä, että sain käyttää luovuuttani melko vapaasti. 

Simonkylän vanhustenkeskuksen pihalla kesätyöntekijöillä on hymy helteellä herkässä. Kuvassa on pieni osa värikkäästä kesätyöntekijäjoukostamme: vasemmalta toimistosihteeri Karri Laine, toimistoharjoittelija Janina Järvi, viestintäharjoittelija Marianna Tuokkola, viriketoiminnan harjoittelija Sini Yli-Opas, lähihoitaja Anneli Barbunakis, insinööriharjoittelija Niclas Pomeranz, kuntoutusalan harjoittelijat Iina Tenhunen ja Otso Knuuttila sekä lähihoitaja Rosa Feri. 

Teksti: Marianna Tuokkola
Kuva: Titta Kärnä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti