perjantai 10. joulukuuta 2021

Itsenäisyyspäivän juhlintaa

ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLINTAA




Itsenäisyyspäivää on juhlittu tällä ja viime viikolla jokaisessa talossa! On syöty tähtitorttuja ja Suomi-suklaata, visailtu Suomi-aiheisin kysymyksin ja skoolattu
alkoholittomalla skumpalla

Musiikki on ollut myös tärkeä osa itsenäisyyden juhlintaa ja Maamme-laulun lisäksi on kuunneltu ja laulettu niin Finlandiaa, Jääkärimarssia, Porilaisten marssia kuin suomalaisia kansanlaulujakin. Finlandia on tuonut kyyneleen monen silmäkulmaan ja Jääkärimarssi on saanut kehon liikkumaan rytmikkäästi laulun tahtiin. Onpa eräs innostunut tanssimaankin! Itsenäisyyspäivään valmistauduttiin askartelemalla monenlaisia Suomen lippuja. 



Muistoja

Itsenäisyyspäivä herätti asukkaissa monenlaisia muistoja. Tampereella syntynyt ja kasvanut Leena muistelee kuinka itsenäisyyspäivänä sytytettiin kynttilä ikkunalle ja kuunneltiin musiikkia. Myöhemmin hän kertoo katsoneensa televisiosta Linnan juhlia ja seuranneensa erityisesti kättelyitä. Ja tietysti häntä kiinnosti myös, että kenellä oli kaunein puku! Punaiset puvut ovat jääneet Leenan mieleen parhaiten.

Oulusta kotoisin oleva Oskar taas kertoo, että hänelle tulee edelleen itsenäisyyspäivästä mieleen aikanaan Oulussa itsenäisyyspäivänä pidetyt suojeluskuntien marssit. Ne tuovat hänelle mieleen ikäviä muistoja siitä, miten heidän naapurissaan olevat suojeluskuntien koirakoulun vihaiset koirat olivat niin pelottavia, että hänen isänsä ja setänsäkin pelkäsivät niitä.

(Kuva 4: Pietinen, kuvaaja. Museovirasto, Historian kuvakokoelma)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti